Viecuri

Voor VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg organiseerden wij al 2 maal een groots opgezet personeelsfeest. Deze grote werkgever in omgeving Venlo had, zoals zoveel bedrijven, te maken met fikse reorganisaties en forse bezuinigingen wat enorme gevolgen had op de sfeer in de organisatie. Weinig reden tot feest zou men denken. Fout! Juist een evenement kan bijdragen aan het verhogen van de werksfeer en motivatie van medewerkers. Met o.a. die opdracht werd een krachtige en uitgekiende campagne uitgewerkt.

In september ontvingen alle medewerkers een ansichtkaart met daarop de mededeling dat VieCuri iets nieuws gaat beginnen, namelijk een televisiezender. Lex Uiting (local hero die werkzaam is bij de VARA en 3FM) werd betrapt door journalisten bij de uitgang van VieCuri. Middels een layar-app of via een url kon men de beelden bekijken. Het gevolg van deze teaser actie was dat de weken hierna door heel Venlo en omstreken geruchten de ronde gingen. Begin oktober ontvingen alle medewerkers een geadresseerd glossy televisieblad in hun brievenbus.

De VTV-gids meldde dat diverse televisiepersoonlijkheden de overstap zouden maken naar deze nieuwe, spraakmakende zender. In november zal de kick-off van VTV plaatsvinden in theater de Maaspoort. De VTV-gids stond daarnaast boordevol achtergrond verhalen over de VTV-programma’s die live worden opgenomen op die dag. Personeel van VieCuri werd uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze historische gebeurtenis. De medewerkers ontvingen twee weken voor de kick-off een gepersonaliseerd toegangsbewijs. Inmiddels gingen de wildste verhalen rond. Wat is VieCuri van plan. Is het een grap of is het werkelijkheid? Uiteindelijk waren ruim 1700 gasten getuige van de Kick-off. Van ver af zagen zij boven Venlo de zoeklichten al over de wolken schijnen. Op de rode loper werd het personeel door paparazzi en camerateams begroet. Binnen werden ze ontvangen door Lex Uiting en na een spetterende openingsshow kon men diverse live tv-programma’s bijwonen. Zo presenteerde Pierre Wind, alias Dr. Food een vijftal kookprogramma’s, demonstreerde Rob Verlinden in zijn programma ‘Rob’s Tuintips’ allerlei tuinadviezen. Ook kon men terecht bij Top of the Pops met optredens van o.a. Zazi en The Handsome Poets.

De sfeer was goed, mensen waren enthousiast en vooral verrast en keerden voldaan huiswaarts. Weken na het evenement overheerde de flow van het evenement binnen VieCuri. Positiviteit! En net voordat men aan de feestdagen dacht, kwam het kerstpakket met daarin onder andere de DVD Uitzending Gemist. Wat een verrassing! Een DVD met een nieuwjaarswens van de Raad van Bestuur en voorzien van ruim 90 minuten schitterend beeldmateriaal. Unieke VTV programma’s zoals Red Carpet TV, Glamourland en Top of The Pops. Deze DVD zorgde voor een blijvende herinnering. Wij waren verantwoordelijk voor conceptontwikkeling, projectmanegement, uitnodigingstraject, videoproductie, site productie en technische productie.