Bezoek Koningspaar Gemeente Roosendaal

Op 12 juni 2013 ontvingen we, samen met 20.000 bezoekers, koning Willem-Alexander en koningin Maxima in Roosendaal in het kader van de kennismakingstour die het koningspaar maakte na de inhuldiging van de koning. In opdracht van, en in samenwerking met, gemeente Roosendaal bedachten we het concept: Het ritme van Roosendaal, de Cadans van de stad en organiseerden we het complete bezoek.

 

Binnen 4 weken schreven we een op de seconde af geregisseerd programma, dat we uitvoerden met ruim 120 vrijwilligers. De basis van het concept was het, speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde lied, De cadans van de Stad. Het Koningspaar werd ontvangen voor een immens grote welkomstpoort en werd verwelkomd in het theater van de stad, de Oude Markt. Al wandelend over de 150 meter lange oranje loper presenteerden we het koningspaar in 4 aktes het verhaal van Roosendaal.

 

Op het bordes van het Raadshuis keken zij, samen met een trotse burgemeester Niederer, naar de apotheose van het lied. Koningin Maxima pinkte zelfs een traantje weg bij het zien en horen van Cecile Pieterse, een van de zangeressen van het lied. Hierna toonde burgemeester Niederer het koningspaar de toren van de Sint Jan, waar een valdoek een bijzondere boodschap liet zien. Onder die kerktoren stapte het koningspaar in een prachtige koets en vervolgde hun weg via de Molenstraat en Brugstraat naar het Station alwaar zij met de trein hun weg vervolgden. Op de Markt bleef het nog lang gezellig met de klanken van topband Cookies & Cream. Zento was verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, programma, content, siteproductie, technische productie, projectmanagement van het complete bezoek.